100Koll
100Koll

Mät och fjärrstyr dina prylar

Våra smartplugs är strömbrytare som du kopplar in i ditt eluttag, och som du kan fjärrstyra med 100Koll-appen – det vill säga stänga av och sätta på dina elektroniska prylar från mobiltelefonen.

Via smartplugen visar appen hur mycket el just den prylen, som smartplugen är kopplad till, gör av med. På så vis kan du enkelt hitta hemmets energitjuvar och vad du själv kanske slarvar med när det kommer till el. Du kan komplettera med hur många smartplugs som helst, och även flytta en smartplug mellan olika prylar och jämföra dem för att se vad som drar mest.

 

Schemalägg dina prylar

Nu kan du skapa unika scheman för varje smartplug du har hemma. Variationerna är i princip oändliga – du kan ha olika inställningar för på och avstängning av olika prylar och lampor varje dag om du vill. Eller köra med ett visst schema för vardag och ett för helger. Varje smartplug kan i sig dessutom ställas in på flera varierande scheman. På så vis kan du till exempel ha flera olika belysningsscheman på en och samma lampa, vilket kan vara ett smart sätt att lura eventuella tjuvar när du är bortrest.

 

Mina prylar

Skaffa exakt koll på vad som drar mest el hemma. I vyn Mina prylar i appen kan du koppla ihop valfri pryl med en smartplug och se vad det kostar att ha den igång. Varje pryl som är kopplad till en smartplug får en egen graf i appen som visar förbrukningen både i realtid och genomsnitt per dygn. All förbrukningsstatistik ligger kvar på respektive pryl som har mätts – även om du flyttar runt smartplugen och kopplar den till olika apparater. På så vis kan du enkelt jämföra genomsnittskostnaden per dygn för de apparater du använder. Om du inte vill flytta runt din smartplug kan du så klart komplettera med flera.

 

Har du tonåringar hemma som gärna har tv:n på i bakgrunden mest hela tiden?

Sätt tv:n i en smartplug och få en lista över vad just den prylen drar per dag eller vecka. Eftersom smartplugen har fjärrstyrning kan du dessutom stänga av tv:n på avstånd, om det skulle ha glömts bort i morgonstressen. Ungdomars liv online kräver smarta telefoner, surfplattor, internet, wifi, mobilt bredband och datorer, som alltsammans slukar el. Mina prylar hjälper dig att hitta hemmets eltjuvar, oavsett om det handlar om en familjemedlem eller elektronisk utrustning.

Fler nyheter:
philips-hue-eon-energisparnytt-2 philips-hue-eon-energisparnytt-2

Smart belysning – från solkatter till appstyrda lamporVi går mot mörkare tider. Tur då att världen erbjuder så många ljusa idéer inom smart belysning. Från roterande speglar till smarta lampor som hanterar flera olika sorters ljus.

Gröna%20tak%20Hyllie_5 Gröna%20tak%20Hyllie_5

Sju fördelar med växter på taket – bra för både plånbok och miljön

Mindre koldioxidutsläpp och buller, sänkt översvämningsrisk och lägre behov av kylning och uppvärmning. Växter på taken kan både spara energi och förbättra miljön. Redan nu kan du börja planera för egna gröna tak och väggar i vår.

Z Z

Lansering av nya Volvo V90 Bi-Fuel

Gäster från kommuner, företag och flera av Volvos bilåterförsäljare inspirerades av föredrag om biogasens betydelse för hållbara transporter, cirkulär ekonomi och framtidens gasteknik för fordon när Westport Fuel Systems tillsammans med E.ON och andra företag inom biogasbranschen bjöd in till lansering av nya Volvo V90 Bi-Fuel.

spara-energi-host-630x275 (2) spara-energi-host-630x275 (2)

Smarta hösttips för hemmet

Med sjunkande utomhustemperatur är det lätt att värmekostnaderna drar iväg. Varför inte passa på att göra ditt hem lite mer energismart, och samtidigt se över beteenden och gamla vanor?

Tillbaka till Energisparnytt